Mijn naam is Corinda Allewijn en ik heb sinds mei 2016 mijn eigen konijnenadviesbureau KonijnCo. Eind 2015 heb ik de opleiding tot konijnendeskundige gevolgd bij de Martin Gaus Academie en succesvol afgerond.

Mijn liefde voor konijnen is begonnen toen ik 13 was en mijn eerste konijn kreeg. Ik vond het heerlijk om met haar bezig te zijn maar mijn kennis was minimaal. Bijna 2 jaar terug kreeg ik een konijn als afscheidscadeau: Trix.  Toen ben ik me meer gaan verdiepen in konijnen en hun mogelijkheden. Dit begon met het boek 'High five met je konijn', van Bernice Muntz. Een wereld ging voor me open, maar ik merkte dat er nog steeds veel onwetendheid omtrent konijnen is. Ik wilde meer, ik wilde deze mensen helpen. Toen ontdekte ik de opleiding 'konijnendeskundige', verzorgd door Bernice Muntz en besloot ik de stap te wagen. Als konijnendeskundige wil ik mensen adviseren over het houden van konijnen en ik wil laten zien wat voor geweldige dingen je met een konijn kan doen. 

Inmiddels heeft Trix ook een vriendje, Joep. Ik train mijn konijnen, zo heb ik ze de high five geleerd, kunnen ze op commando in hun reismand, ze kunnen voetballen en ik leer ze spelletjes. Je kan konijnen heel veel leren en ze vinden het heerlijk om bezig te zijn. 

Met mijn konijnenadviesbureau geef ik advies over het houden van konijnen en geef ik workshops en lezingen over dit onderwerp. 

Heb je een vraag over (je) konijn(en), neem dan contact op!